Pajala Welders tar över Svetsteknik

Pajala Pajala Welders gör ett inkromsförvärv av Svetsteknik i Pajala.

Svetsteknik i Pajala AB utför svetsning, tillverkning av broar, bastuaggregat, lerduvekastare och båtar. Ove Kangas, som länge ägt och drivit Svetsteknik, har bestämt sig för att gå i pension.

- Vi har länge varit intresserade av att överta denna verksamhet och ser ljust på att, tillsammans med de anställda och övriga delägare, strukturera, digitalisera och effektivisera verksamheten, samt göra ordentliga insatser inom marknadsföring och försäljning. Det känns riktigt inspirerande att ta över driften av ett företag med lång historik och som står på flera, spännande affärsben, säger Simon Niva, vd för Pajala Welders.

De nya ägarna vill vidareutveckla verksamheten främst inom uthyrning av personal, legoarbeten, tillverkning av hängbroar och produktion och försäljning av bastuaggregat. Bastuaggregaten säljs under varumärket Pajalasauna.

Nybildade Pajala Welders drivs av Simon Niva och Johan Lyckestig från Pajala och Fredrik Högberg och Sammy Pergament från Piteå. Simon Niva återvänder till Pajala efter flera år hos bland annat White Arkitekter och Martinsons. Johan Lyckestig är i dag vd för Svalson Safety i Piteå. Fredrik Högberg och Sammy Pergament driver tillsammans affärsutvecklings- och investmentbolaget Row.

Tre anställda från Svetsteknik följer med i förvärvet. Totalt är det nu fyra anställda. De nya ägarna räknar med att expandera och rekrytera fler medarbetare.