Två entreprenörer startar nytt bolag

Piteå De två entreprenörerna Fredrik Högberg och Sammy Pergament bildar ett nytt konsult- och investmentbolag, Row.

Sammy Pergament har varit vd och delägare i Nordic Quick Systems. En av de första investerarna i det bolaget var Fredrik Högberg, som också suttit i styrelsen. De har tidigare drivit företag inom telekom, industri, konsumentelektronik, kommunikation, digitalisering och turism.

Nu bildar de två ett nytt konsult- och investmentbolag.

Row ska delta operativt i de bolag man går in i. Affärsmodellen innebär att parterna delar på både risken och belöningen. Man riktar sig mot både etablerade verksamheter och startups.

Den gemensamma nämnaren för uppdragen är att kunderna vill ha tillväxt. Row erbjuder hjälp med strategi, interimsledning, innovations- och affärsutvecklingsprocesser, kapitalanskaffning, och identifiering och utnyttjande av nya marknadsmöjligheter.

- Vårt mål är att engagera oss i ett handplockat urval av företag, där vi kan nyttja vår expertis för att gemensamt skörda frukterna av vårt samarbete. Det kan handla om allt från aktiebaserad ersättning till profit sharing, baserat på utvecklingen av överenskomna nyckeltal, säger Fredrik Högberg, vd för Row.

Row har sitt kontor på Pensionatet i Piteå.