Row blir delägare i Human Talent

Luleå Piteåbaserade investmentbolaget Row blir delägare i nystartade bemanningsföretaget Human Talent.

Human Talent, grundat av Samuel Larsson och David Leal, har lanserat en ny form av sponsring av idrottsföreningar, föreningarna får stöd och idrottarna får avlönat arbete. Ett syfte är också att underlätta kompetensförsörjningen i näringslivet.

För att accelerera tillväxten tar man in konsult- och investmentbolaget Row som delägare. Row, även det nystartat, har grundats av Fredrik Högberg och Sammy Pergament. Human Talent blir Rows första portföljbolag.

- Vi fattade direkt tycke för Samuel och Davids otroliga driv och samhällsengagemang. Human Talent ligger helt rätt i tiden och vi ser stor potential att, tillsammans med grundarna, skala upp verksamheten snabbt, säger Sammy Pergament.

Row ska bistå Human Talent med att utveckla bolagets strategi, strukturkapital, marknadsföring och försäljningstaktik. Sammy Pergament går in som styrelseordförande för att stärka det långsiktiga samarbetet.

- Vi har utvecklat en tjänst där vi får ut aktiva idrottare i arbetslivet, vilket skapar förutsättningar för dem att försörja sig och fortsätta sina idrottssatsningar. Dessutom går en del av vår omsättning tillbaka till deras föreningar, vilket innebär att vi har skapat en ”triple win”, där idrottare, föreningar och arbetsgivare gemensamt gynnas av upplägget, säger Samuel Larsson, vd för Human Talent.

De två som driver Row har uppmärksammats för sina tidigare verksamheter. Sammy Pergament har varit vd och delägare i snabbväxande Nordic Quick Systems. En av de första investerarna i det bolaget var Fredrik Högberg, som också suttit i styrelsen. De har tidigare drivit företag inom telekom, industri, konsumentelektronik, kommunikation, digitalisering och turism.