Rekryteringsbranschen i norr

Nystartade Culpeo senaste etableringen

Luleå För mindre än ett år sedan startade Culpeo People & Culture Partner AB i Luleå.

Företaget grundades av delägarna Anna Rosendahl, Karin Larsson och Martin Edin, alla med erfarenhet av ledande roller inom rekrytering och HR.

Martin Edin kom från Atlas Copco där han varit personalchef. Dessförinnan hade han grundat rekrytrings- och konsultbolaget AMGA. Karin Larsson har haft flera ledande HR-tjänster inom Region Norrbotten. Anna Rosendahl, före detta personalchef på Plannja och Scania Ferruform blev vd i det nya företaget. I höstas tillkom en fjärde delägare, John Bergmark, som närmast arbetat som marknadsområdeschef på Clockwork.

Culpeo arbetar brett med rekrytering, organisationsutveckling och utbildning. Man tar också uppdrag inom HR och arbetsgivares varumärken, så kallad employer branding. Kunder är både större industriföretag och mindre byråer. I rekryteringen handlar det om nyckelfunktioner som vd, chefer, ekonomer, tekniker och specialister av olika slag.

- Det är ett allt större behov av rekrytering hos företag och vi märker att viljan att kolla på nya arbeten har ökat. Vi arbetar inte bara med rekrytering utan även med att hjälpa bolagen att utveckla sina arbetsplatser. Till exempel genom skräddarsydda träningar, interimsuppdrag, och löpande stöd i personalfrågor, säger Karin Larsson.

Culpeo arbetar över hela landet och även utomlands. Det internationella sökandet blir allt viktigare när industriföretagen rekryterar ny kompetens.

-Det är en fördel för oss att vi arbetar över hela Sverige och även internationellt, där vi nyligen hittat kandidater i Rumänien och Indien, säger John Bergmark som kom in i höstas för att stärka företaget rekrytering.

Digitaliseringen underlättar rekryteringsarbetet inte minst när det gäller sökande efter kandidater internationellt, med intervjuer och tester som sker med digitala hjälpmedel. Vilket inte minst underlättar för rekryteringsföretag i Norrbotten.