Innehåll från Norrfinans Annons

Norrfinans tar rygg på Norrbottens utveckling

Från två anställda till 15 engagerade medarbetare. Efter 30 år i branschen har Norrfinans goda råd att dela med sig till en region som står inför en spännande tid.  

Norrfinans resa började i Kiruna 1991 med två medarbetare som hjälpte företag och privatpersoner med finansiella frågor rörande allt från försäkring till pension. Nu, 30 år senare, finns Norrfinans på fyra orter runt om i Norrbotten. Marlen Wolf, försäkringsförmedlare i Kiruna, tillika vd för Norrfinans, ser fortsatt stora utvecklingsmöjligheter – både för Norrfinans och Norrbotten.

Idag står Norrbotten inför en stor industrialisering, vilket skapar stora möjligheter för de som bor och verkar i regionen. För Norrfinans handlar utvecklingen om att fortsätta vårda de långa relationer som byggts tillsammans med kunderna och att erbjuda det lilla extra till både nya och etablerade kunder.

Vd:n Marlen Wolf tror att vara en personlig aktör som känner till regionen mycket väl är en stor fördel, framför opersonliga och automatiserade relationer.

Lokal förankring och långa kundrelationer

– På Norrfinans har vi god framtidsspaning och bevakning. Vi känner till Norrbotten väl, inte bara de orter där vi har våra kontor. Och viktigast av allt – vi vårdar våra kundrelationer med stor omtanke. En del av våra kunder har varit med från starten, och när det skett ett generationsskifte hos kunderna har nya valt att fortsätta med Norrfinans som rådgivare. Det är riktigt roligt och ärofyllt att ha det starka förtroendet.

Marlen tog rollen som vd våren 2020, efter att ha arbetat på Norrfinans i sex år. Och när Marlen tillträdde hade pandemin precis tagit ett fast grepp kring regionen. En uppförsbacke dök plötsligt upp.

– Tack vare det stöd jag fick från mina kollegor gick det ändå bra, och vi har haft ett riktigt fint år trots de utmaningar vi ställts inför.

Behoven och verksamheten utvecklas

Både privatpersoner och företagare ställs under livet inför många olika finansiella frågor, och det kan svänga snabbt.

– Det finns därför en viktig poäng med att anlita en rådgivare för att se över både försäkringar och pension. Genom att inte bara köpa första bästa färdigpaketerade lösning, minskar du risken att bli under- eller överförsäkrad. Och du kan välja de placeringar och skydd som är bäst för dig som individ, eller för din verksamhet, så att du kan känna dig trygg om något händer, förklarar Marlen.

Precis som att kundernas behov utvecklas gör Norrfinans detsamma. Idag arbetar 15 engagerade kollegor på Norrfinans, utspridda i Kiruna, Luleå och Kalix. Men också på det nyss öppnade kontoret i Boden.

– Det känns riktigt roligt. Vi arbetar idag med cirka 1.600 företagskunder, främst små till medelstora ägarledda bolag, och runt cirka 2.000 privatpersoner. Under hösten utökar vi dessutom vår styrka med en ny medarbetare och en ny trainee. Vi utvecklar också våra digitala tjänster så att våra kunder enklare kan hitta oss både på kontor och via webben och få råd om de olika finansiella situationer vi alla ställs inför i livet.

30 år är en stor milstolpe och det finns många anledningar att fira, men det stora kalaset får vänta.

– Vi har stor respekt för situationen vi befinner oss i, och avvaktar hellre. Men jag känner en stor tacksamhet för det förtroende vi har bland våra kunder, och för det fantastiskt fina jobb som alla som arbetar på Norrfinans gör, avslutar Marlen.

 

Marlen Wolf

Ålder: 41 år

Arbetat på Norrfinans: sedan 2014

Vd: sedan 2020

Bor: Kiruna

Gör på fritiden: åker gärna skidor, både utför och på längden.

Annons