Softhouse satsar vidare i norr

Luleå Softhouse-koncernen fortsätter sin satsning i Luleå och ska fördubbla personalen. David Granström blir ny vd i Luleå.

För drygt ett år sedan förvärvade Softhouse Luleåföretaget Neava. Nu fortsätter man och ska satsa på kunder inom både privat och offentlig sektor.

- Vårt beslut att investera i Luleå har visat sig vara lyckosamt och vältajmat med tanke på allt som just nu händer i Norrbotten och Västerbotten och de behov av digitalisering som dessa satsningar för med sig, säger Sara Mårtensson, koncernchef för Softhouse.

David Granström blir ny vd för Softhouse Neava i Luleå. Han kommer närmast från egen verksamhet som konsult inom affärsutveckling, kommunikation och ledarskap. Han har tidigare arbetat hos Tromb, Vinter och Hill-Rom (Liko).

– Att få ta över en så välfungerande verksamhet som Softhouse Neava och nu leda bolaget in i nästa steg är väldigt spännande. Med hela koncernens kompetens i ryggen har vi väldigt goda förutsättningar att etablera Softhouse som en stark digitaliseringspartner i Luleå med omnejd, säger David Granström. 

Tidigare vd Johan Hedlund arbetar kvar i företaget under en övergångsperiod för att stödja den nya ledningen.

Softhouse erbjuder tjänster inom digitalisering, mjukvarutveckling och design. Koncernen har mer än 300 medarbetare på 10 kontor i Sverige och Bosnien. I Luleå är man nu cirka 20 personer, vilket ska fördubblas inom ett par år enligt planerna.