Softhouse köper Neava

Luleå Softhouse köper Luleåföretagaet Neava Technologies.

Neava startade för 21 år sedan av Daniel Jannok och två medgrundare. Företaget har i många år samarbetat med Softhouse som har verksamhet över hela landet.

- Softhouse kultur ligger väldigt nära vår egen men Softhouse har en större organisations möjligheter till att dela kunskap och kompetensutveckla i en inbjudande miljö. Med Softhouse kommer också möjligheten att leverera till en större och intressant nationell kundbas så det här blir bra ur många perspektiv för Neava, säger Johan Hedlund, vd på Neava Technologies.

För Softhouse lockar närheten till Luleå Tekniska Universitet och det nära samarbete som Neava har med utbildningarna. Neava samarbetar om examensarbeten för civilingenjörer inom data, teknisk design, digital tjänsteutveckling och industriell ekonomi.  Neava har ofta blivit första arbetsgivare för ingenjörer. 

- Vi känner varandra sedan länge och vi har en djup respekt för Neavas tekniska kompetens. Vi har blickat mot norr länge där det händer mycket inte minst inom den gröna omställningen. Med förvärvet av Neava kan vi växa med kvalitet i Luleå, säger Tord Olsson, grundare och tillförordnad koncernchef för Softhouse.

Neava Technologies kommer att vara ett eget dotterbolag till Softhouse under namnet Softhouse Neava AB. Företaget har cirka 20 anställda.

Softhouse har i och med förvärvet kontor på tio orter i Sverige och ett i bosniska Sarajevo. Företaget har cirka 300 anställda.