Curest tar in kapital och samarbetar med SOS International Healthcare

Luleå Medtechbolaget Curest tar in 5,3 miljoner kronor i en ny investeringsrunda. Samtidigt inleder företaget ett strategiskt partnerskap med SOS International Healthcare.

I slutet av 2022 tog Curest in 8 miljoner kronor i en investeringsrunda. I den nya rundan på 5,3 miljoner kronor deltog befintliga ägare och tidigare investerare. Det nya kapitalet ska användas till marknadsföring och till att bredda produktportföljen. 

- Vi har fått positiv respons från våra investerare och kapitalet kommer att användas för ökad marknadsföring, kunskapsutveckling och att nå fler patienter och potentiella partners. Vi ser fram emot att fortsätta forma en framtid där rehabiliteringen inte bara är effektiv utan också ger en positiv upplevelse för varje individ. Vi har höga ambitioner och med detta kapital kan vi gasa på, säger Emil Lilja, vd på Curest.

En av de nya satsningarna är ett strategiskt partnerskap med SOS International Healthcare, en aktör inom digital fysioterapi. SOS International Healthcare tar i dag emot cirka 15 procent av alla besök till fysioterapeut, naprapat och kiropraktor digitalt. De vill ha tillgång till nya sätt och hjälpmedel för att engagera patienter, erbjuda bättre behandling och rehabilitering.

Partnerskapet innebär att Curest integreras som ett behandlingsalternativ som en del av SOS International Healthcares vårdgivarnätverk.

- Genom samarbetet med Curest kan vi nu erbjuda en behandling till våra partners kunder som tillför en dimension i våra digitala behandlingsförlopp. Curest ger fler möjligheter till egenträning och självmonitorering och även objektiva kliniska mätningar, vilket tidigare inte varit möjligt vid behandling på distans, säger Rasmus Elb, teamledare och ansvarig för SOS International Healthcares vårdgivarnätverk och digitala behandlingsförlopp.

Curest planerar att anställa fler fysioterapeuter och nå 2.000 patienter under 2024.

Curest startade i Luleå 2020 och var med i inkubatorn Arctic Business och är nu ett alumnibolag till Arctic Business. Företaget erbjuder rehabilitering och fysioterapi med hjälp av VR. Den typ av rehabilitering som utförs med Curests VR-glasögon kallas sensomotorisk träning. Tekniken möjliggör mer exakta mätmetoder vid undersökning av patienten. VR står för Virtual Reality.