Öjebyns Glas vinner stor affär

Öjebyn Öjebyns Glas & Aluminium ska tillverka och montera glaspartier på nytt landmärke i Umeå.

Det är Balticgruppen som beställt tillverkning och montering av glaspartierna i det kontorshus på elva våningar som byggs i Umeå. Kontorshuset är ritat av arkitektbyrån Wingårdhs. Huset består av flera in- och utvändiga aluminium- och stålpartier. Det ligger intill tågstationen i Umeå.

– Vi är väldigt stolta och glada över att ha fått förtroendet av NCC som är generalentreprenör för etapp 1. Det här är ett stort byggprojekt som utvecklar centrumkärnan i Umeå och det är kul att vara en del av det. Att vår tillverkning sker lokalt i Öjebyn stämmer dessutom väl överens med projektets fokus på hållbarhet som genomsyrar det nya området, säger Mikael Moritz, affärschef på Öjebyns Glas & Aluminium.

I fjol förvärvade Öjebyns Glas & Aluminium Glasfasader Norr AB. De två hopslagna bolagen fick styrka att ta hem större affärer.

– Vi är både fler personer i antal och vi har ökat vår lokala närvaro på fler orter. Nya marknader öppnas och vi har blivit ännu starkare tillsammans, säger Mikael Moritz.

Öjebyns Glas & Aluminium AB är ett familjeföretag som startades 1972 av Jan Björk i Öjebyn. Företaget gör dörrar, fönster, fasader, glastak i aluminium och stål vid nybyggnad och renovering. Idag omsätter företaget cirka 160 miljoner kronor med 65 anställda fördelade på kontoren i Piteå, Skellefteå, Umeå och Stockholm.

Annons