Öjebyns Glas & Aluminium förvärvar Glasfasader Norr

Öjebyn Öjebyns Glas & Aluminium förvärvar Skellefteåföretaget Glasfasader Norr.

Glasfasader Norr AB med kontor i Skellefteå, Umeå och Stockholm utför glasentreprenader i aluminium och stål. Med 29 anställda och en omsättning på cirka 70 miljoner kronor blir bolaget ett helägt dotterbolag till Öjebyns Glas & Aluminium AB.

- Vi är väldigt glada att vi kan nu kan tillkännage den här affären. Genom förvärvet av Glasfasader stärker vi vår position som en av de ledande aktörerna längs Norrlandskusten och ända upp till Kiruna. Vi ser stora synergier och tror på en stark tillväxt, säger Michael Danielsson, vd på Öjebyns Glas & Aluminium.

Tills vidare fortsätter Glasfasader Norr sin affärsverksamhet under sitt eget varumärke, men som en del av Öjebyns Glas & Aluminium. Vd:n Mikael Moritz går in som delägare i bolaget.

- Det känns viktigt och spännande att få bli en del av Öjebyns Glas & Aluminium. Det är ett anrikt familjeföretag med ett mycket starkt varumärke, montageteam och en fullskalig fabrik för produktion av Schüco aluminiumpartier. Vi kommer att dra nytta av varandras styrkor på ett bra sätt, säger Mikael Moritz, vd för Glasfasader Norr.

Öjebyns Glas & Aluminium grundades 1972. Huvuddelen i verksamheten är försäljning, tillverkning och montering av aluminium- och glaspartier. Främsta kundgrupp är företagskunder, men försäljning sker även till privatkunder. Företaget har 35 anställda och omsätter idag cirka 84 miljoner kronor.