Ny grupp ska främja omställningen i Norrbotten

Luleå En ny grupp för samverkan i den gröna omställningen har bildats i länsstyrelsens regi, Accelererad Grön Omställning i Norrbotten, AGON. Effektivare tillståndsprocesser är ett viktigt område för gruppen.

I gruppen samlas aktörer som vanligen inte sitter vid samma bord, för att dela erfarenheter och olika perspektiv och upptäcka nya möjligheter i arbetet.

Effektivare tillståndsprocesser är ett område för gruppen. Tiden, takten och tillämpningen i tillståndsprocesser är avgörande för att den gröna omställningen ska bli av. 

- Bara för att det är svårt betyder det inte att vi inte ska försöka, säger landshövding Lotta Finstorp i ett pressmeddelande.

AGON sammankallas av landshövdingen. Länsstyrelsen har ett ansvar att samordna olika intressen i länet. Med i AGON är nu Svenska kraftnät, Vattenfall, SSAB, LKAB, H2 Green Steel, Försvarsmakten, Trafikverket, Fossilfritt Sverige, Region Norrbotten, Norrbottens Kommuner, Luleå kommun, Bodens kommun, Gällivare kommun och Peter Larsson, regeringens samordnare för Norrbotten och Västerbotten.

Annons