Luleås största hotell ska rekrytera

Luleå Efter utbyggnaden med ett nytt hus är Scandic Luleås största hotell med totalt 273 hotellrum. Nu inleder hotellet rekryteringen av nya medarbetare.

Den nya hotellbyggnaden intill den gamla på Mjölkudden är nio våningar hög och rymmer 112 rum.

- Just nu är jag fylld av en sprudlande glädje då vi äntligen har genomfört en stor expansion av Scandic Luleå som ger oss en helt ny plattform att växa och attrahera nya gäster och medarbetare, säger Jenny Erikson, hotelldirektör på Scandic Luleå.

Den nya byggnaden är gjord av klimatvänliga material och är Breeam-certifierad enligt nivån Very Good. I och med expansionen behöver Scandic Luleå rekrytera fler medarbetare.

- Just nu råder det en allmän kompetensbrist i besöksnäringen. Vi har lyckats återrekrytera medarbetare till hotellet vilket känns helt fantastiskt och nu ger jag mig ut på jakt efter 4–5 nya talanger för att bygga ett ännu starkare lag. Att restriktionerna nu lättas i slutet av september är en jätteviktig signal om framtidstro som jag tar med mig in i rekryteringsfasen då vi har en spännande höst framför oss med ett uppdämt intresse från både företags- och fritidsresenärer, säger Jenny Erikson.