Keep satsar på internationell expansion

Piteå Piteåföretaget Keep the Company AB har fått patent och testat sitt nya system för säkra fönster- och dörrpartier. Nu satsar man på en internationell expansion.

Keep the Companys produkter är avsedda för byggnader där kravet på skydd och säkerhet är högt, som i varuhus och butiker, myndighetsbyggnader, fängelser, polisstationer, banker, postkontor, flygplatser, tunnelbanor och larmcentraler. När oron i världen ökar räknar man med att efterfrågan på skydd och säkerhet ökar.

- Våra tester och beräkningar visar att vi i samma system klarar sprängning, beskjutning, attack och smash and grab. Och detta på en högre säkerhetsnivå. Detta är unikt och innebär möjligheter för smäckrare, säkrare och snyggare samt kostnadseffektivare system, säger Håkan Karlsson, vd.

Sprängtesterna genomfördes av Rise, Research Institutes of Sweden, för att utvärdera prestandan för systemen Keep Safe och Keep Plus. Vid testet fanns även komponentleverantörerna Stålprofil och Vetrotech Saint Gobain på plats. Resultatet utföll enligt förväntningarna och betraktas unikt i världen.

- Efterfrågan på den här typen av lösningar ökar. Vi kommer att behöva detta i framtiden, det är jag säker på. Det här är unik världsklass, säger Simon Christensen, test- och certifieringsansvarig på Vetrotech Saint-Gobain.

Med Keeps infästningssystem är det möjligt att använda tunnare glas och tillverka större partier med bibehållen säkerhet upp till högsta säkerhetsnivå. Det innebär fördelar för arkitekter, fastighetsägare, byggherrar och byggföretag.

-Testresultaten är helt fantastiska. Målet är att komma ut i världen så snabbt som möjligt, säger Håkan Karlsson, vd på Keep the Company.

Keep the Company är grundat av Spinab (Stålpartier i norr AB) i Öjebyn. Delägare är förutom Ulf Isaksson, Tomas Persson och Svante Björk från Spinab, också Håkan Karlsson, Kajsa Fasth och Mikael Gunnari från Kirunaföretaget Nordic Business by Tecnotrade.