Tillfällig gårdsbutik i Smedjan

Luleå Den digitala gårdsbutiken Noah, som säljer produkter från över 30 matproducenter i Norrbotten öppnar en tillfällig butik i Smedjan i Luleå.

Pop-up butiken öppnar under torsdagen och ska vara öppen fram till jul.

- Det ska bli fantastiskt roligt att träffa våra kunder eftersom allt i vår dagliga verksamhet normalt sker digitalt. Dessutom kommer producenterna att besöka butiken så nu får även slutkonsumenten träffa mathantverkaren, säger Linda Viljeros, grundare av Noah.

Noah är en digital marknadsplats där konsumenter kan köpa sin mat direkt av lokala producenter. Med en mobilapp kan konsumenten hitta och köpa lokala råvaror. Producenten får behålla en större del av värdet på sina produkter samtidigt som de når en större marknad och får ett automatiserat flöde med produktutbud online, betalning och bokföring. Genom samarbete med Svensk Hemleverans kan varorna levereras hem till kunden.

- All mat behöver inte färdas över hela jordklotet, vi har fantastisk hållbar mat här i Norrbotten och det här är ett sätt att synliggöra den på. Dessutom är det här ett bra sätt att få direkt feedback från kunderna inför när vi ska skala upp till fler städer i Sverige under nästa år, säger vd Malin Winsa.

- Vi på Diös är otroligt glada att få vara med på Noahs resa. Att kunna visa upp hur enkelt vi kan välja och handla lokalproducerat känns som rätt steg framåt och vi är stolt att ha Noah hos oss i Smedjan under denna tid säger Marie Mitchell, centrumledare hos fastighetsägaren Diös.