De blev årets mentorer

Luleå Anton Norberg och Louise Nelson blir årets mentorer i Norrbotten.

Almi och Nyföretagarcentrum Nord har utsett årets mentorer i Norrbotten Det blev Anton Norberg, delägare och säljchef på kommunikationsbyrån Yours, och Louise Nelson, ägare av Louise Nelson Konsult.

Anton Norberg utsågs till årets mentor för ett växande företag, köksproducenten Snêk AB i i Törefors i Kalix kommun. Det delas ut av Almi som driver ett mentorprogram för tillväxtföretag på uppdrag av näringsdepartementet.

I juryns motivering står det: "Vinnaren av Årets Mentor Växa 2021 har ett kontaktnät som varit ovärderligt för adepten när det gäller att knyta nya kontakter. Detta har behövts både i det tidigare skedet av företagsutvecklingen och nu i expansionsskedet."

Anton Norberg gick nyligen in som styrelseordförande och delägare i företaget.

Louise Nelson utsågs till mentor för ett nystartat företag i Nyföretagarcentrums verksamhet, Ulrika Holma som driver enskild firma med två verksamheter. Dels Ulma Higher Mind som erbjuder personlig utveckling med healing, vägledning, kurser och sessioner, dels Ulrikas Hundsport som ger lektioner och kurser för hundförare.

I juryns motivering står det: "Louise Nelson är en person som med sin glädje och kunskap entusiasmerar och stärker andra människor. Hon är en person som sett sin adept som individ och lyckats identifiera precis det adepten har behövt under året."

Priserna delades ut av landshövding Lotta Finstorp vid en ceremoni på residenset i Luleå under fredagen.