Shorelink sponsrar på lika villkor

Piteå Logistikföretaget Shorelink betalar lika mycket till damhockeyn som till herrhockeyn, och hoppas att fler företag följer efter.

Inför nästa säsong har Shorelink beslutat att som matchvärd betala lika mycket till Luleå Hockey/MSSK i SDHL som till Luleå Hockeys herrlag i SHL.

- Vi har diskuterat hur vi skulle kunna bidra ännu mer till att jämna ut förutsättningarna mellan dam- och herridrotten. Beslutet blev helt enkelt att vara matchvärdar för Luleå Hockey/MSSK kommande säsong, men betala precis som om det hade varit en match i SHL, säger Anna Malmström, kommunikationsansvarig på Shorelink.

Priset för att sponsra dam- och herridrott skiljer sig ganska mycket åt, beroende på publiksiffrorna och att den medföljande exponeringen avgör värdet på ett sponsorskap.

- Vi som företag är en del av den marknad som påverkar priserna för sponsring och då är det vi som har möjlighet att påverka och förändra. Vår förhoppning är att det här initiativet snabbare ska skapa mer jämlika förutsättningar, än den tid det tar för Luleå Hockey/MSSK att närma sig publiksiffrorna i SHL, säger Anna Malmström.

ShoreLink har precis som många andra företag under flera år stöttat lokal damidrott på elitnivå, bland annat för att bidra till att jämna ut de olika förutsättningar som finns mellan dam- och herridrott.

- Vi är mycket nöjda med vårt samarbete med Luleå Hockey/MSSK och deras proffsiga verksamhet. Nu vill vi gärna att fler företag gör samma eller liknande initiativ och på så sätt aktivt bidrar till att skapa mer jämställda förutsättningar, säger Anna Malmström.

Shorelink är ett transport- och logistikföretag med verksamhet i hamnarna i Skellefteå, Piteå, Luleå och Kalix. Huvudkontoret ligger i Piteå.

Annons