Malin Hollström och Niklas Berg startar Tailorbird

Piteå Malin Hollström och Niklas Berg har startat företaget Tailorbird i Piteå.

Malin Hollström kommer närmast från Piteåbyrån In The Cold. Niklas Berg var med och grundade In The Cold och har i många år varit investerare i företag och projekt, bland annat genom egna företaget Berg Projekt AB.

En av Tailorbirds första kunder är en startup som ska ut på Europamarknaden. Tailorbirds affärsidé är att hjälpa företag att tydliggöra sitt erbjudande och hitta nya affärsområden och marknader.

- De företag som hör av sig till oss märker av att det händer mycket i omvärlden och vill vara proaktiva. De har viljan men saknar den specifika kompetens som krävs. Vi hjälper till att tydliggöra erbjudandet, nå nya marknader och hitta nya affärsområden, säger Malin Hollström, vd på Tailorbird.

De flesta av företagets kunder finns än så länge utanför Norrbotten. Tailorbird går in som konsult hos de bolag man jobbar med, men letar även bolag att investera i.

- Vi möter idag bolag och affärsidéer med enorm potential att skala stort men som saknar kapital och kunskap för att kunna ta steget. Där ser vi att vi tillsammans med andra investerare kan göra stor skillnad, säger Niklas Berg, affärsutvecklare på Tailorbird.

Annons