Akenberg gör smycken med Mokk Sweden

Luleå De två Luleåföretagen har tillsammans designat och tillverkat nya örhängen av porslinslera.

För accessoarmärket Akenberg betyder det nya samarbetet en breddning av produktportföljen.

- Porslin är ett väldigt intressant material som vi har varit nyfikna på länge. Då föll valet på Mokk Sweden naturligt eftersom de är extremt duktiga på att arbeta med porslinslera och har ett stort hantverkskunnande. Precis som Akenberg är allt de gör handgjort och inspirerat av naturen så vi har många gemensamma nämnare, säger AnnKathrin Lundqvist, medgrundare och designansvarig på Akenberg.

Ambitionen är att de två första örhängena är första steget i samarbetet och att de ska följas av fler handgjorda smycken.

Mokk Sweden drivs av Monika Strand och Christopher White och har specialiserat sig på handgjord keramik. Företaget har bland annat levererat serviser till Hemmagastronomi i Luleå och Arctic Bath i Harads.

- När man testar idéer och har ett öppet sinne föds det alltid något nytt och ofta oväntat. Det är därför samarbeten är så roliga och givande. Mötet med Akenberg skedde spontant och smyckena växte fram organiskt. Tillsammans ville vi sammanfläta den norrländska naturen och den gnistrande skarsnön ute på stenarna i Luleå skärgård, säger Monika Strand på Mokk Sweden.

Designhuset Akenberg drivs av AnnKathrin Lundqvist och Jenny Olsson.

Annons