Norconsult och Hellströms bygger nya Polarbröd

Älvsbyn Det blir Norconsult och Piteåföretaget Hellströms bygg som får uppdraget att projektera och bygga den första etappen av Polarbröds nya bageri i Älvsbyn.

Företagen ska samarbeta i en så kallad partnerentreprenad, och projekteringen ska ske parallellt med byggandet. Den första etappen ska var i bruk redan hösten 2021.

-Vi har ett redan väl inarbetat arbetssätt som har fungerat mycket väl. Det här skapar förutsättningar för att vi ska vara tillbaka snabbare på banan, säger fastighetschef Jonas Holmgren på Polarbröd.

Norconsult har arbetat tillsammans med Polarbröd i olika projekt under 30 års tid.

-Vi vill stötta vår kund i både framgång och motgång. Vi har byggt upp ett ömsesidigt förtroende över tid och haft förmånen att vara med på hela resan från ax till limpa, bokstavligen. Det nya bageriet som byggs upp i spillrorna av det gamla kommer att bli en mer rationell och modern anläggning, en ny resa som vi ser mycket fram emot att påbörja, säger Berndt Hortlund, sektionschef på Norconsult.

Norconsult har huvudkontor i Göteborg och kontor i Luleå, Piteå och Skellefteå. För några år sedan köpte Norconsult Arkitekthuset Monarken som hade verksamheter i Luleå och Piteå.

 

 

Annons