IVAB köper VVS-del från Stoby Måleri

Piteå Piteåföretaget IVAB köper VVS-avdelningen från Stoby Måleri. Det gör att IVAB växer i Skåne med ett nytt servicekontor och fyra anställda i Kristianstad.

IVAB finns sedan tidigare i Skåne med 20 anställda i Hässleholm. Det nya kontoret i Kristianstad tillhör Hässleholmsfilialen och blir en förlängd arm för IVAB:s arbete i Skåne.

- Kristianstad är en dubbelt så stor ort. När vi görentreprenader så har det inte haft någon betydelse att vi utgår från Hässleholm, men att komma ut med VVS-service till fastighetsägare och mindre projekt kräver att vi är på plats i Kristianstad. Vi ser det som ett naturligt steg att etablera oss här, säger Jerry Jonsson, filialchef i Hässleholm.

IVAB ser stora möjligheter att växa ytterligare i södra Sverige.

Jag tror mycket på det här. Vi kan nog redan om ett år se en positiv utveckling med fler anställda i Kristianstad. Vi har ett stort upptagningsområde och det finns en stor marknad med potential för att växa på andra orter om detta faller väl ut, säger Jerry Jonsson.

IVVAB, Infjärdens Värme AB är ett familjeföretag inom rörbranschen. IVAB-koncernen består i dag av huvudkontoret i Piteå med butik, och 9 filialer runt om i landet. I koncernen finns dotterbolagen Nordtool AB och Norrländska Industri AB (NIAB). Koncernen har totalt 300 anställda och omsätter en halv miljard kronor.

Annons