Go Business redovisar ett lyckat år

Piteå 2020 har på många sätt varit ett dåligt år. Men Go Business kan redovisa ett bra år med många framgångar för deltagarna i inkubatorns program. Sju priser och försäljningsrekord noteras.

Flera företag har också lyckats ställa om sina verksamheter och tagit fram nya produkter som fått ett positivt bemötande på marknaden.

– Det känns fantastiskt att entreprenörerna når framgångar trots att det har varit ett speciellt år med tuffare förutsättningar. Och att våra entreprenörers driv, engagemang och hårda arbete ger resultat, säger Marcus Olsson, verksamhetsledare på Go Business.

Här listas några framgångar som entreprenörerna nått under året:

Albin Mannberg, grundare av Job Options, tilldelades under hösten andraplats i nationella Skapa talang – för unga innovatörer, efter att ha blivit utsedd till länsvinnare Västerbotten. 

Tommie Lögdahl, NOWA Drops, tilldelades även han länspriset för Skapa talang för unga innovatörer i Norrbotten. 

Lisa Hellmér och My Bergström som driver Pensionatet i Piteå startade under våren rörelsen Local Hero. Ett initiativ för att stötta lokala företagare under coronakrisen. Local Hero har uppmärksammats i media över hela Sverige och hyllades av statsminister Stefan Löfven. Lisa och My fick även ta emot Almi och Region Norrbottens näringslivspris. 

Mari Olausson som driver trädgårdstidningen Trädgård Norr slog försäljningsrekord under coronavåren och ökade antalet prenumeranter rejält.

Anna Larsson har skrivit och publicerat sin bok Skönhetens väg. 

Moa Lundqvist och Sanna Eriksson som driver Formationen lanserade under hösten en digital julfest för företag “Julfest på påse” som blev en riktigt succé och de sålde flera hundra julpåsar.

David och Kristian Sundvall, Life Cube, utsågs i år till Årets innovatör, student vid Luleå tekniska universitet, för sin innovation som lättare ger människor tillgång till rent vatten.

Både Booki och Containing Greens prisades för sina idéer i årets Venture Cup Nord. Teamet bakom Containing Greens – Moa Johansson, Ellinor Emilsson och Adrian Arrosamena Mellgren – utsågs även till en av tre vinnare i W-Power innovationstävling i Norrbotten.

Pia Burman som driver Zoloz yogastudio har startat upp en medlemssida för att stoppa ryggont, digitaliserat sina kurser och lanserat en digital yoga-julkalender som just nu når över 300 deltagare.

Hip-hopartisten Malake, Romina Rahsepar, har under året släppt sitt debutalbum "Apachi", där hon rappar på både persiska och svenska och blandar samhällskritik med upplyftande texter.

Go Business har funnits sedan år 2008 och är en inkubator inom kreativa och kulturella näringar. Sedan starten har inkubatorn hjälpt över 200 entreprenörer att starta, och 4 av 5 entreprenörer som deltagit i inkubatorn driver fortfarande bolag.

Annons