Michael Lagerbäck ny vd för Petrina & Partners

Luleå Michael Lagerbäck blir ny vd för konsultbolaget Petrina & Partners.

Michael Lagerbäck har närmare 20 års erfarenhet från ledande befattningar såsom regionchef, operativ chef och vd. Han var med och byggde upp ögonvårdskedjan Memira, från en klinik i Uppsala till ett 50-tal kliniker i hela Norden.

Luleåföretaget Petrina & Partners erbjuder tjänster inom organisations- och ledarskapsutveckling. Företaget planerar att expandera till fler affärsområden och marknader.

- Idag är Norrbotten en viktig marknad, och det kommer den att vara även fortsättningsvis, då vi vill behålla vår norrländska identitet. Men vi ser en ökad efterfrågan av vår företags- och ledarutveckling från andra delar av Sverige och även från andra länder. Vi ska därför möta den efterfrågan genom att etablera oss på fler marknader, i första hand i Stockholm och Mälardalen, säger Michael Lagerbäck.

Han efterträder vd:n och grundaren av företaget Jan Esensjö, som i sin nya roll ska ansvara för konsulter och arbeta med affärs- och konceptutveckling.

- Att Michael tar över rodret innebär att jag kan göra mer av det jag är bäst på, att tillsammans med våra kunder utveckla nya processer och tjänster, projektleda större kundprojekt samt kompetensutveckla och stötta våra nya konsulter i Stockholm och Malmö. Petrina & Partners har även ett samarbete med Handelshögskolan i Stockholm, där jag ingår i fakulteten som Associated Program Director, säger Jan Esensjö.