Emaintenance365 tecknar flerårsavtal med LKAB

Luleå Luleåföretaget Emaintenance365 har tecknat ett flerårsavtal med LKAB. Under fredagen invigde företaget nya större lokaler i Luleå Science Park.

Företagets molnbaserade system för driftsövervakning ska användas för att säkra LKAB:s transporter på Malmbanan. För Emaintenance365 är det ett strategiskt viktigt uppdrag.

- LKAB är en oerhört viktig kund. Det är ett stort och välrenommerat företag, säger Emaintenance365 vd Bengt Jonsson.

Emaintenance365 grundades för fyra år sedan som en avknoppning från Luleå tekniska universitet. Nu står man inför en expansion.

- Efterfrågan på våra tjänster ökar. Kunderna ringer och vill träffa oss. För att växa i takt med efterfrågan måste vi nu ta in mer kapital, säger Bengt Jonsson.

I år väntas omsättningen bli 5 miljoner kronor för att nästa år växa till 8-10 miljoner kronor. I dag arbetar cirka 10 personer i företaget om man summerar anställda och delägare.

Emaintenance365 har utvecklat ett molnbaserat system som kan förebygga driftsstörningar genom att samla in, analysera och leverera prognoser och gränsvärden, för att det ska gå att tidigt sätta in åtgärder och planera underhåll. Man fokuserar på järnvägssektorn men systemet går att använda inom andra områden.

Företaget har ingått i inkubatorn Arctic Business Incubator, som man nu lämnat. I samband med det flyttar man in i nya lokaler i Luleå Science Park.