Susanne Wallin köper Haparanda Stadshotell

Haparanda Susanne Wallin slutar sitt arbete som vd för Norrbottens Handelskammare för att ta över Haparanda Stadshotell.

- Det känns fantastiskt roligt och det är en dröm som jag haft sedan jag var liten och började jobba på Stadshotellet som 16-åring, säger Susanne Wallin som ska driva hotellet tillsammans med sin son Anton Wallin. 

Säljare är Håkan Göthager som drivit hotellet i 27 år.

- Ledarskap är en färskvara, med 27 år här i huset är det dags för oss att lämna över stafettpinnen till någon som har mer energi och ork än vad vi har. Vi är väldigt positivt inställda och nöjda med att det blir Susanne Wallin som nu tar över. Susanne är en tidigare medarbetare här på hotellet som vi jobbat med i över 16 år och väl känner, hon är även lokalt förankrad, säger Håkan Göthager.

Susanne Wallin har varit vd för Norrbottens Handelskammare sedan oktober 2015. Hon lämnar i slutet av augusti. Norrbottens Handelskammare söker nu en ny vd. Under tiden går vice ordförande Linda Lundberg-Nilsson in som tillförordnad vd.

- Jag har trivts fantastiskt bra med arbetet på Handelskammaren och fått möjligheter att utveckla den tillsammans med mina kolleger och våra medlemmar. Men nu har jag beslutat mig för att bli entreprenör, en dröm som jag haft sedan jag var liten och då jag fyllt 45 år är det dags att ta klivet och förverkliga den då jag nu köper Haparanda Stadshotell som jag kommer att driva tillsammans med sonen Anton Wallin, säger Susanne Wallin.