Luleå får direktlinje till Sundsvall

Luleå Nextjet sätter in jetplan med 50 platser på sträckan. Samtidigt förändras linjen mellan Luleå, Tromsö och Uleåborg.

Det har tidigare funnits en linje mellan Luleå och Sundsvall, men den upphörde 2014. Nu öppnar alltså Nextjet linjen på nytt, med premiär 13 mars. Antalet avgångar per vecka är 22 stycken.

Samma flygplan kommer också att trafikera den befintliga Nextjet-linjen mellan Sundsvall och Göteborg, vilket innebär en alternativ resväg mellan Luleå och Göteborg via Sundsvall. Planet kommer även att användas för att flyga mellan Luleå, Tromsö och Uleåborg, som samtidigt förändras till att gå från Luleå till Tromsö via Uleåborg.

- Det känns jättekul att kunna presentera vår nya satsning i Luleå och för Arktiska Europa. Vi har under lång tid haft en mycket god relation med näringsliv, besöksnäring och Norrbottens Handelskammare i regionen och vet att behovet av snabba flygtransporter mellan de tre Arktiska städerna är stort. Att vi dessutom kan erbjuda både Sundsvall och Göteborg som resmål är en styrka. Vi ser en stor tillväxtpotential i för alla tre linjer och tror att jet-flygplanet kommer att tas emot med öppna armar säger Henning Lindberg, marknads­chef på Nextjet, i ett pressmeddelande.