Leila Ashrafi blir ABI:s första talent manager

Luleå Arctic Business Incubator, ABI, rekryterar Leila Ashrafi som talent manager.

Hon kommer närmast från CVK Vibration & Noise AB i Luleå, där hon arbetat med försäljning och marknadsföring. Innan hon kom till Sverige jobbade hon med försäljning på telekombolaget MTN Irancell.

- Det här känns riktigt bra! Leila får fullt upp direkt. Vi har flera bolag som växer snabbt och behöver förstärkning, samt har mycket att utveckla runt våra samarbeten med Sting och Checkpoint Young, säger Jens Lundström, som är vd på ABI.

Rollen som talent manager innebär att hon ska ansvara för att hitta kompetenta personer till bolagen i inkubatorn. I och med förstärkningen följer ABI en trend bland internationella startups.

- Vi har många kompetenta människor i regionen, bland annat på Luleå tekniska universitet. Blir vi bättre på att hitta och matcha dem med bolagen i vår miljö så kommer vi att stärka tillväxten i Norrbotten och skapa ännu fler nya jobb. Det ska bli en rolig utmaning att ta tag i, säger Leila Ashrafi.

Sting är en inkubator för Stockholmsbaserade startups. Checkpoint Young är ett nätverk för ledare och är verksamt i Luleå, Piteå, Kiruna och Gällivare.