Camp Ripans internationella framgång gav nominering

Luleå Camp Ripan i Kiruna är nominerat till The Arctic Sweden International Business Award.

- Vi är mycket stolta och glada för nomineringen som är ett bevis på att vi har satt Camp Ripan på den internationella kartan, säger Monica Lind vd på Camp Ripan.

Camp Ripan säljer logi, måltidsupplevelser och olika aktiviteter. Man har lyckats uppnå en 62-procentig beläggning året runt. Under förra vintersäsongen hade man 65 olika nationaliteter och en beläggning där 75 procent var utländska gäster med Storbritannien, Tyskland och Japan som de största marknaderna.

- Camp Ripan är ett nyfiket familjeföretag som vågat investera och utveckla en camping och anläggning med en helhetsupplevelse. Företaget har lyckats med en stabil och ständigt ökande lönsamhet, sysselsättningsökning och de har verksamhet året om, säger Susanne Wallin, vd på Norrbottens Handelskammare.

Priset är instiftat av Norrbottens Handelskammare och fyra kandidater har nominerats, utifrån fyra regioner i Norrbotten.

Camp Ripan har nominerats från regionen Kiruna/Gällivare/Jokkmokk. Från Pajala/Övertorneå/Överkalix//Haparanda har Jaxal AB nominerat. Dessutom ska företag nomineras från Luleå/Boden/Piteå/Älvsbyn/Kalix och Arvidsjaur/Arjeplog. Vinnare tillkännages på Business Evening i Luleå den 11 maj.