Nya Småstaden börjar byggas

Piteå Projekt Träkronan i Piteå sätter igång med planerad byggstart i augusti. Under sommaren och hösten fastställs den nya planlösningen.

–Löpande under hösten kommer vi presentera flera nya butikslägen och etableringar, säger Christina Skoog, vd för Skoogs Fastigheter AB. 

–Satsningen i nya Småstaden kommer att göra Piteå mer attraktiv som handelsstad. Det är riktigt roligt att se den positiva utvecklingen och det stora intresset från både individuella butikskoncept och kedjor, säger Christina Skoog, i ett pressmeddelande.

Ombyggnaden innebär omflyttningar och nya butikslägen. 

Samtidigt meddelar Intersport att man lämnar Småstaden och flyttar till Backcity.

–Vår flytt är ett resultat av Intersports nya koncept. Då det nya butiksläget dök upp, ramlade alla pusselbitar på plats. Vi önskar Träkronan lycka till och gläds åt att handeln i Piteå utvecklas, med ökad attraktivitet både vad gäller cityhandel och externhandel, säger Robert Lindgren, en av delägarna i Intersport.

Träkronan-projektet i Småstaden innebär investeringar på cirka 300 miljoner kronor i nytt köpcentrum med plats för cirka 30 butiker, hotell med 80 rum och bostadshus med 68 lägenheter och 1300 kvadratmeter kontorsyta.

Annons