Scandeat startar vineri

Luleå Scandeat planerar att starta ett vineri i Luleå för import av spanska viner.

I oktober planerar Scandeat AB att starta sitt vineri i Luleå. Syftet är att förädla, lagra och buteljera viner som kommer från olika satellitproducenter i Spanien. Genom att frakta stora volymer av vin i tankar och på tåg vill man minska kostnaderna och göra verksamheten mer miljövänlig och hållbar.

Det blir den första produktionsanläggningen för vin av det här slaget i Norrbotten. Den planerade produktionsanläggningen ska klara att lagra cirka 120.000 liter vin och klara Sveriges livsmedelsregler och hygienkrav. Bolaget hoppas kunna sysselsätta 6-8 personer under sitt första verksamhetsår.

- Genom att flytta slutproduktion från olika platser i Spanien till en produktionsanläggning i norra Sverige har vi större möjlighet att konkurrera i de mest populära prisklasserna på Systembolaget. Vårt mål är att nå hyllorna hos utvalda systembolag i Norrbotten med 2-3 produkter som är ledande om man ser till förhållandet pris och kvalitet, säger Stefan Gåhlin, inköpare och produktansvarig på Scandeat AB.
Scandeat AB är en del av Scandeat Food & Beverage Group med verksamhet i Frankrike, Spanien, Nederländerna, Belgien och Sverige. I Sverige är man vinimportör och uppköpare av livsmedel som erbjuds till kunder utanför Norden.