Polarbröd i samarbete om mellanmål

Älvsbyn Polarbröd inleder samarbete med Jävligt Gott för att utveckla hållbara mellanmål.

Samarbetet ska utveckla nya sätt att producera och konsumera mellanmål på hållbart sätt.

Tillsammans med Jävligt Gotts nätverk av kockar och andra nyckelaktörer ska olika råvaror, produkter och recept undersökas och utvecklas under våren. Målet är att hitta ett mer hållbart pålägg till mellanmålsmackan.

För Polarbröd är det en fortsättning på satsningen Framtidsreceptet som man inledde i fjol för att hitta lösningar på hur matsystemet kan bli mer cirkulärt och hållbart.

– Det känns väldigt spännande att kicka i gång årets upplaga av Framtidsreceptet. Mellanmål är en del av många människors vardag och hemmaplan för Polarbröd. Utmaningen nu är att hitta ett gott och enkelt mellanmål som också är ett positivt val för planeten, säger Karin Bodin, koncern-vd för Polarbröd.

Det nya mellanmålskonceptet kommer att presenteras före sommaren. Ambitionen är att involvera andra marknadsaktörer för att säkra att det nya konceptet kan bli tillgängligt för fler.

Sveriges största veganska matblogg ”Jävligt Gott” drivs av Gustav Johansson. 2016 vann han Sveriges största matbloggspris i kategorin ”Folkets Val”. 2019 utsågs han till en av Aktuell Hållbarhets hållbarhetsprofiler under 33 samt. Tidningen Resumé utsåg honom till en av Näringslivets 150 Superkommunikatörer för att ha ”lyckats skapa en rörelse för vegansk/växtbaserad mat.