Placerum etablerar sig i Luleå

Luleå Umeåbaserade Placerum Kapitalförvaltning öppnar sitt femte kontor, nu i Luleå med Göran Palo Häggqvist som kontorschef.

Företaget har vuxit långsamt och med låg personalomsättning. Idag förvaltar man närmare sex miljarder kronor och omsätter drygt 70 miljoner kronor. Med etableringen i Luleå har företaget nu drygt 30 medarbetare.

Från huvudkontoret i Umeå har expansionen tidigare varit riktad söderut längs Norrlandskusten. Nu vill man säkra närvara även i Norrbotten. 

- Har man som vi en ambition att vara en stark norrländsk aktör är det en självklarhet att även verka i Norrbotten. Etableringen i Luleå är efterlängtad och rekryteringen av Göran Palo Häggqvist är en garant för att vi även fortsättningsvis kommer kunna göra skillnad för våra kunder i hela Norrland, säger Placerums vd Anders Ledin.

Kontorschefen i Luleå, Göran Palo Häggqvist kommer närmast från arbetet som senior försäkringsrådgivare på SEB. Han är än så länge ensam på kontoret, men fler ska anställas.

- Vi befinner oss i en väldigt spännande fas i och med etableringen här i Luleå och vi har påbörjat en process för att rekrytera både en förmögenhetsrådgivare och en försäkringsförmedlare, säger Göran Palo Häggqvist.

Placerum Kapitalförvaltning grundades 2002 och erbjuder placerings-, pensions- och livförsäkringslösningar med aktiv förvaltning och rådgivning. Företaget har vuxit successivt i Norrland och har nu kontor i Umeå, Örnsköldsvik, Sundsvall, Härnösand och Luleå.