Nyab köper dykföretag i Stockholm

Luleå Nyab har tecknat en avsiktsförklaring om förvärv av Dyk & Anläggning Stockholm AB, ett bolag som är specialiserat på undervattens- och sjöbaserad anläggningsverksamhet över hela Sverige.

Köpeskillingen är på 26 miljoner kronor, varav hälften betalas kontant och hälften genom en riktad nyemission  till Dyk & Anläggnings aktieägare. Affären beräknas bli klar under april, efter genomförd due diligence.

Förvärvet är en del av Nyabs strategi och skapar synergier med Nyabs övriga verksamhet. Genom förvärvet kan Nyab stärka sin expertis inom sjö- och undervattensentreprenad, vilket väntas vara en växande marknad.

Dyk & Anläggning Stockholm AB har huvuddelen av sin verksamhet i Mälardalsregionen och på Gotland. Bolaget utför nybyggnation och reparation av marina strukturer som kajer, vindkraftverk, hamnar och broar. Man erbjuder också konsulttjänster inom dykeri, dokumentation och miljökonsekvensbeskrivningar.

Räkenskapsåret 2022 hade Dyk & Anläggning en omsättning på 20 miljoner kronor med en vinstmarginal på över 8 procent.

Samtidigt fortsätter Nyab processen med att flytta Nyabs säte från Finland till Sverige. Under första halvåret räknar man med att genomföra förflyttningen från Helsingforsbörsen till Stockholmsbörsen. Nyab har varit noterat på Helsingforsbörsen sedan samgåendet med finska Skarta Group 2021. Orsaken till det så kallade domicilbytet är att två tredjedelar av bolagets verksamhet är i Sverige.

Annons