Woodsafe Group köper Designtech Solutions

Luleå

Västeråsbaserade Woodsafe Group etablerar sig i norra Sverige genom att förvärva Luleåföretaget Designtech Solutions.

Woodsafe Group är stora inom brandskyddsimpregnering. Nyligen startade man forskningsbolaget WRD, Woodsafe Research & Development AB. Genom att WRD förvärvar Designtech Solutions vill man höja det nya företagets kompetens och kvalitet i FOU-verksamheten, för att utveckla träprodukter med egenskaper mot brand och också utveckla träsystem utanför brandområdet.

- Väldigt positivt att vi kan stärka vår organisation. Woodsafe har haft ett givande samarbete med Designtech i mer än tio år och nu går vi vidare med det genom att de blir en del av WRD, säger Thomas Bengtsson, grundare och vd för Woodsafe Group.

Genom köpet får Woodsafe Group sitt första lokalkontor utanför Västerås. Det är ingen slump att det sker i norra Sverige, där det just nu pågår en stor utbyggnad av industrier och projekt. Brandskyddsimpregnering kommer att vara ett viktigt inslag i många nya investeringar. För Woodsafe är etableringen i Luleå ett viktigt strategiskt steg.

För Designtech Solutions grundare och vd Patrik Svanerud är det fördjupade samarbetet med Woodsafe Group välkommet. Han blir nu vice vd i WRD. Designtech Solutions verksamhet har haft två delar, en konsultdel och en produktdel. Båda delarna ingår i köpet. Men Designtech planerar inte att fortsätta med produktdelen.

- För alla våra gamla produktkunder fortsätter vi att ta ansvar också inom WRD. Men vi inleder nu också en process för att hitta en köpare som kan ta över Designtechs produkter, säger Patrik Svanerud.

Designtech Solutions startade 1999 och arbetar med implementerings- och anpassningstjänster, utbildning, projekthantering, mjukvaruutveckling, webbutveckling och serverdrift. Företagets specialprodukt Icoordinator är en molnbaserad teknikplattform för projekthantering och dokumentsamverkan i små och stora företag, anpassad för synkronisering och fildelning.