Svensk vindkraftsexpertis arbetar i Tyskland

Piteå Piteåföretaget W3 Energy och tyska Schierloh EngineeringGroup börjar samarbeta för att förbättra driften av vindkraftsparker över hela Tyskland.

Genom samarbetet ska Schierloh Engineering GmbH nyttja W3 Energys expertis inom teknisk drift dygnet runt, alla dagar, och därmed förbättra prestandan i sina vindkraftsparker.

– Vårt partnerskap med Schierloh Engineering är ett strategiskt drag som positionerar W3 Energy som en alternativ aktör på en marknad med hög efterfrågan på oberoende och pålitlig tillgångsförvaltning, men utmanar också den befintliga dynamiken genom att vara ett alternativ till de stora aktörer som för närvarande dominerar marknaden i Tyskland, säger André Sjöström, operativ chef på W3 Energy.

W3 Energy är en stor leverantör av tekniska och operativa tjänster för förnybara energiprojekt, som vind- och solanläggningar. 

Bolaget har haft en snabb tillväxt de senaste åren och förvaltar nu en tredjedel av svensk vindkraft. W3 Energy har kontor i Piteå, Skellefteå och Umeå.

Schierloh Engineering Group är en stor aktör inom vindenergisektorn, specialiserad på utveckling, konstruktion och drift av vindkraftsparker över hela Tyskland.