Mattias Bergdahl ny vd för Länstrafiken

Överkalix Mattias Bergdahl tillträdde nyligen som ny vd för Länstrafiken i Norrbotten.

Mattias Bergdahl kommer närmast från Gestamp Hardtech där han varit produktionschef i ett och ett halvt år. Dessförinnan har han arbetat som affärschef på BDX Miljö AB, produktionschef på BDX Företagen, platschef på Textilia och logistikplanerare på Plannja AB. Han har drivit ett eget företag, M1AB i Boden.

- Vi tror att Mattias nationella och internationella erfarenheter där han både förvaltat och utvecklat olika industriella verksamheter, inte minst inom miljö- och hållbarhetsområdet, kommer vara av stort värde för kollektivtrafikens fortsatta utvecklingsarbete i länet, säger Glenn Berggård, styrelseordförande för Länstrafiken i Norrbotten.

- Några av de erfarenheter jag tar med mig från tidigare erfarenheter är att utveckla affären tillsammans med kunden och vikten av ett hållbart och ständigt pågående förbättringsarbete, säger Mattias Bergdahl.

Länstrafiken i Norrbotten AB ägs av Kollektivtrafikmyndigheten i Norrbotten. Kollektivtrafikmyndigheten är organiserad som ett kommunalförbund med Region Norrbotten och länets 14 kommuner som medlemmar. Länstrafiken i Norrbotten har huvudkontor i Överkalix där 50 medarbetare arbetar med serviceresor, trafik, it, marknad, kundservice och ekonomi.

Annons