Gunnar Eikeland ny ordförande i Sparbankernas riksförbund

Piteå Gunnar Eikeland har valts till ny ordförande för Sparbankernas riksförbund

Gunnar Eikeland är nu ordförande för Sparbanken Nord i Piteå och var tidigare bankens vd i nio år fram till 2023. Dessförinnan var han koncernchef i Luleå Kommunföretag AB. Tidigare har han arbetat som vd för Piteå Energi, Luleå Energi och Skellefteå Kraft AB. 

- Jag ser fram emot att arbeta med Gunnar i hans nya roll. Hans bakgrund från såväl vd-rollen i Sparbanken Nord som från tidigare ledande befattningar inom det privata näringslivet ger nya perspektiv som kommer att bidra starkt till Sparbankernas fortsatta utveckling, säger Björn Elfstrand, vd på Sparbankernas Riksförbund.

Gunnar Eikeland efterträder Göran Hedman som varit ordförande i sex år.

- Vi vill fortsätta värna om att hela Sverige ska leva och de personliga relationerna med våra kunder, för en sund ekonomisk frihet för alla. Sparbankerna har funnits i 200 år och vi finns för våra kunders nutid och framtid, säger Gunnar Eikeland, ny ordförande i Sparbankernas Riksförbund.

Sparbankernas Riksförbund är ett branschförbund för 57 Sparbanker och 25 Sparbanksstiftelser. Man har cirka 190 kontor från Kiruna i norr till Ystad i söder. Sparbankerna står för en stor del av den finansiella infrastrukturen utanför storstäderna med 2 miljoner privat- och företagskunder.

Annons