Digpro Group förvärvar Evado

Luleå Digpro Group förvärvar Luleåföretaget Evado för att stärka sin position som leverantör av IT-tjänster.

Förvärvet är ett steg i Digpros tillväxt, som sker både internationellt och i Sverige.

- Det händer mycket på energimarknaden idag, och Evados lösningar går hand i hand med det vi strävar efter på Digpro. Våra lösningar kompletterar varandra och tillsammans utgör vi en betydande pusselbit för att påskynda energiomställningen och få ett mer komplett erbjudande, säger Jonas Jacobsson, vd och affärschef på Digpro.

Digpro utvecklar IT-system för infrastruktur inom telekom, energi, vatten, gas och värme. Evados lösningar ska både integreras i Digpros nätinformationssystem (NIS), men också levereras som självständiga produkter.

- Vi ser mycket fram emot att bli en del av Digpro och ingå i ett större sammanhang. Vi har en styrka i våra mobila applikationer som kan samverka med Digpros produkter och vi delar samma passion för kundnära innovationer, säger Rickard Hellgren, vd på Evado.

Evado erbjuder mobila lösningar och digital affärs- och verksamhetsutveckling för energibolag, kommuner och kommunala verksamheter, och inom Virtual reality och sjukvård. Produkterna används främst inom områdena sjukvård, energi, vatten, avfall och värme.  

Digpro har huvudkontor i Stockholm och ett kontor i Polen. Företaget har 120 anställda. Digpro Group har över 130 kunder i Sverige, Norge, Finland, Polen och Turkiet, och omsätter cirka 150 miljoner kronor. 

Evado omsätter drygt 12 miljoner kronor och har 12 anställda. 

Annons