Curest och Euro Accident blir partners

Luleå Luleåföretaget Curest och Stockholmsbaserade koncernen Euro Accident ingår partnerskap för att samarbeta kring digital fysioterapi.

Medtechföretaget Curest, som erbjuder rehabilitering och fysioterapi via VR, ska erbjuda digital fysioterapi genom försäkringsbolaget Euro Accidents sjukvårdsförsäkring.

- Vi är glada över att ingå ett partnerskap med Euro Accident för att kunna erbjuda Curest till deras försäkrade. Genom att kombinera vår unika metod med Euro Accidents omfattande utbud av försäkringstjänster kan vi tillsammans förändra vårdlandskapet och göra rehabiliteringen mer tillgänglig, skräddarsydd och högkvalitativ, säger Emil Lilja, vd på Curest.

Euro Accident ser samarbetet med Curest som en möjlighet att erbjuda anpassad och tillgänglig vård, som rehabilitering på distans.

- Vi är övertygade om att samarbetet med Curest kommer att ge våra försäkrade den bästa möjliga vården och rehabiliteringen, anpassad efter medicinska behov och preferenser. Möjligheten att utföra övningarna i hemmet, på jobbet eller där den försäkrade befinner sig ökar sannolikheten för att de faktiskt utförs, vilket medför att vi snabbare kan minska besvären för den drabbade och accelerera rehabiliteringen, säger Ulrika Lindberg, produktchef för Euro Accidents sjukvårdsförsäkring Privat Access.

Curest startade i Luleå 2020. Företaget erbjuder rehabilitering och fysioterapi med hjälp av VR. Den typ av rehabilitering som utförs med Curests VR-glasögon kallas sensomotorisk träning. Tekniken möjliggör mer exakta mätmetoder vid undersökning av patienten. VR står för Virtual Reality.