Coop i Arvidsjaur har brunnit ner

Arvidsjaur Coopbutiken i Arvidsjaur är totalförstörd efter en våldsam brand under tisdagen. (Uppdaterad)

Under tisdagens eftermiddag började Coopbutiken i centrala Arvidsjaur att brinna. Byggnaden gick inte att rädda utan brann ner till grunden. Ingen person skadades. Coop aktiverade sin krisledning.

Rökutvecklingen gjorde att ett VMA gick ut under eftermiddagen men återtogs under kvällen. För att rädda LF Norrbottens kontor som satt ihop med Coop grävde räddningstjänsten av huset. Brandorsaken är ännu inte fastställd.

Under onsdagen meddelade Coop att man nu ska utreda hur en ny butik ska kunna byggas så snabbt som möjligt. Man undersöker vilka tillfälliga lösningar som är möjliga för att säkra livsmedelförsörjningen i Arvidsjaur. Enligt Coop står man för cirka 70 procent av livsmedelsförsörjningen i Arvidsjaur.

Under torsdagen meddelade Coop att kunderna ska kunna beställa livsmedel online och hämta den beställda maten på ett ställe centralt i Arvidsjaur, utan kostnad. Parallellt arbetar Coop med att etablera en tillfällig butik i Arvidsjaur.

- Vi har ett stort ansvar på orten och det ska vi ta. Vi vill vara den goda kraften i Norrbotten, och det är när sådana här händelser inträffar som vi ska vara som starkast, säger Tomas Hansson, vd för Coop Norrbotten.

Coop garanterar att det inte blir några uppsägningar till följd av branden.

- Det är imponerande att se hur samhället sluter upp vid en sådan här händelse. Vi är djupt tacksamma för alla dem som på olika sätt visat sitt stöd till Coop, våra kollegor och våra medlemmar under den här svåra tiden, säger Ulf Isaksson, butikschef på Coop Arvidsjaur.

Annons