Bröderna Bergfors i Visitas Hall of Fame

Luleå Richard Bergfors, vd, och Christoffer Bergfors, vice vd, för Max Burgers har fått utmärkelsen Visita Hall of Fame.

Besöksnäringens bransch och arbetsgivarorganisation Visita ger dem priset för deras "visionära förmåga och engagemang för klimat och hållbarhet".

Ur juryns motivering: "Grundade på faderns grill med okänd variabel har årets pristagare i mer än 20 år varit visionärer med förmågan att se in i och förstå den okända framtiden... I allt från världens första klimatpositiva meny till att systematiskt välkomna människor som annars har svårt att få jobb... Och de är pionjärer i att förbättra gästupplevelsen med hjälp av teknik och digitalisering – innovationer som kommit hela näringen till del."

- Utmärkelsen är en ära och ett kvitto på att vi har kommit en bit på vägen att skapa världens bästa burgarkedja. Vår pappa Curt och mamma Britta skapade Max från ingenting. Det var verkligen en grill och en dröm i början. Tack vare alla fantastiska Maxare är vi idag snart 200 restauranger med närmare 8.000 medarbetare. Stolthet är en underdrift, säger Richard Bergfors och Christoffer Bergfors i ett gemensamt uttalande.