A och d generationsväxlar

Luleå Arkitektbyrån A och d arkitektkontor tar in tre nya delägare samtidigt som en av grundarna går i pension.

A och d arkitektkontor grundades i Luleå 2007 av Anders Burman, Joakim Persson och Niklas Granljung som sedan dess har ägt företaget tillsammans. I samband med att Anders Burman valt att gå i pension och lämna delägarskapet har tre nya delägare kommit in: Jonas Pettersson, Nils Liljebo  och Camilla Sandström. De har alla tre varit med i ledningsgruppen i flera år.

- Vi har redan arbetat tillsammans under ett antal år i ledningsgruppen och nu tar vi samarbetet till nästa nivå då Nils, Jonas och Camilla kliver in i rollen som delägare, säger Joakim Persson, vd.

Sedan starten 2007 med ett fåtal medarbetare har A och d vuxit till dagens 40 medarbetare. Bland uppmärksammade projekt man arbetat med finns badhus i Stockholmsregionen, Luleå nya räddningsstation, nya flygledartornet i Vidsel och Mårängsskolan i Boden.

Företaget har kontor i Luleå sedan 2007 och i Boden sedan 2014. Lokalerna i Luleå har de senaste åren fördubblats sedan en konstruktionsavdelning tillkommit. Efter sommaren flyttar Bodenkontoret till nya lokaler för att få plats med medarbetare som ska rekryteras den närmaste tiden, från dagens tio medarbetare till det dubbla enligt planerna.