Prefabmästarna förvärvar Norsjö Betong

Öjebyn Prefabmästarna Sverige AB, med bas och fabrik i Öjebyn, förvärvar Norsjö Betong.

Med förvärvet vill Prefabmästarna öka sin kapacitet inför de stora industriinvesteringarna i norra Sverige.

- Det är med stor glädje vi har fått förmånen att förvärva Norsjö Betong.  Tillsammans bygger vi en starkare position på marknaden och vi ser betydande synergier som på sikt kommer att stärka verksamheterna i Öjebyn och Norsjö, säger Mikko Isotalo, styrelseordförande för Prefabmästarna Sverige AB.

Norsjö Betongs vd och tidigare ägare, Magnus Stenmark, stannar kvar i verksamheten. Norsjö Betong ska till en början fortsätta som ett eget självständigt bolag, men kommer med tiden att fusioneras ihop med Prefabmästarna.

- Det känns helt rätt att en av Norsjö Betongs trognaste kunder och samarbetspartner under alla år går in som ägare av Norsjö Betong. Det finns stor potential i Norra Sverige och med en stark ägarstruktur som besitter nödvändig kompetens får vi bättre utvecklingsmöjligheter och förutsättningar för verksamheten i dag och för framtiden, säger Magnus Stenmark.

Familjeföretaget Norsjö Betong grundades på 1940-talet. Företaget har kunder från Mälardalen och norrut. Idag har man cirka 30 anställda och omsatte cirka 65 miljoner kronor under 2023.

Prefabmästarna Sverige har sin bas och fabrik i Öjebyn där man tillverkar cirka 55.000 ton betongelement per år. Bolaget ägs av finska Lujabetoni och YBT. Företaget har cirka 75 anställda. Under 2023 omsatte företaget 290 miljoner kronor.

Affären har genomförts med hjälp av Peter Kieri och Nicklas Larsson på Svensk Företagsförmedling i Luleå.