Nyab får nya uppdrag i söder och norr

Luleå Luleåföretaget Nyab har nyligen landat två nya uppdrag, ett i Mälardalen och ett i Tornedalen.

Nyab ska färdigställa Ekerövägen i Stockholm, där sträckan Finnbo-Kärsön ska breddas. Vägen går förbi Drottningholms slott på Lovön. Ett uppdrag värt cirka 150-200 miljoner kronor och ska vara klart under 2025.

Nyab tar över efter att Trafikverket i januari 2024 avslutat ett kontrakt med den tidigare entreprenören för projektet. Nyab ska nu snabbt komma i gång med att göra klart de kvarstående delarna av Ekerös nya och förbättrade infrastruktur. Den trefiliga Ekerövägen ska få ytterligare ett körfält, avsett för kollektivtrafik i rusningstider. 

- Många är beroende av vägen och vi vet att det är efterlängtat att den blir färdigställd. Det, tillsammans med de villkor som råder på grund av den speciella slottsmiljön, ser vi som en spännande och rolig utmaning. Vi tar stolt och ödmjukt oss an det här projektet!, säger Johan Skoog, vd på Nyab Mälardalen.  

Nyab har också fått i uppdrag av Trafikverket att genomföra beläggnings- och förstärkningsåtgärder på väg 841 mellan Kivijärvi och Korpilombolo. Uppdraget är värt 46 miljoner kronor.

Annons