Nordkust Maskin blir säljare av Sany

Luleå Luleåföretaget Nordkust Maskin blir återförsäljare i Sverige av Sany Northern Europes sortiment för gruvor och stora entreprenader.

Nordkust Maskin är grundat av industrientreprenören Johan Gustafsson. Partnerskapet mellan Nordkust Maskin och Sany Northern Europe innebär en gemensam satsning på att tillhandahålla maskiner och service med egna tekniker, utbildningar och ett svenskt lager av reservdelar.

- Samarbetet med Nordkust Maskin är en milstolpe i vår ambition att utöka vår närvaro inom den tunga maskinindustrin i Sverige. Deras mångåriga erfarenhet, gedigna kunskap och redan etablerade kontaktnät i Sverige gör dem till en idealisk partner, säger Wesley Yang, chef på Sany Northern Europe.

Sany är en av världens största maskintillverkare i sektorerna gruva, industri, energi, hamn och infrastruktur. I återförsäljaravtalet finns batteridrivna gruvtruckar, grävmaskiner och elektriska grävmaskiner över 50 ton.

- Vi är stolta över samarbetet med Sany som är en global ledare inom sitt område. Vi ser fram emot att presentera deras breda och högkvalitativa maskinportfolio tillsammans med det serviceerbjudande som vi utvecklat särskilt för den svenska marknaden och gruvindustrins behov av hållbara, tillgängliga produkter med hög kapacitet, säger Johan Gustafsson, vd på Nordkust Maskin.

Sany Northern Europes huvudåterförsäljare i Sverige för grävmaskiner under 50 ton och hjullastare är Nordfarm. Avtalet med Nordkust Maskin gäller tyngre maskiner med inriktning mot gruvindustrin.

Annons