Lindab flyttar till Öjebyn

Öjebyn Lindab Profil AB flyttar från Luleå till Öjebyn där man fått tillgång till lämpliga lokaler.

Lindab Profil AB flyttar in på Hammarvägen i Öjebyn, efter att under en tid letat nya lokaler. Lindbäcks Bygg AB, har hittills varit ensam hyresgäst på fastigheten. Lindbäcks blir kvar men hyr i sin tur ut delar av sina lokaler till Lindab AB. 

- Etableringen av Lindab stärker det byggkluster som sedan 100 år finns etablerat i Piteå. Det är kul för oss och viktigt för regionen, säger David Sundström, vd på Lindbäcks bygg.

- Det är fantastiskt roligt att en så stor och etablerad industriaktör väljer Piteå, något som också kommer att innebära möjligheter till nya arbetstillfällen på orten, säger Björn Lundberg, vd på Piteå Näringsfastigheter AB, som äger och via dotterbolaget Mattila AB förvaltar fastigheten.

- Det är utmanande att hitta rätt lokaler som passar en tillverkande verksamhet som vår. Det kändes därför extra roligt när vi såg lokalerna i Öjebyn och kände att de nästan var byggda för oss, säger Anders Johansson, vd för Lindab Profil.

Lindab Profil har sagts upp från lokalerna på Svartön i Luleå. SSAB behöver marken för det nya stålverket som ska byggas där. Flytten till Öjebyn sker efter sommaren.

Lindag Profil AB är en del av Lindab-koncernen. Företaget tillverkar sandwichpaneler och färdiga väggelement, vilket man kommer att fortsätta med i lokalerna i Öjebyn. 

 

Annons