Forenom satsar med fyra våningsplan i nytt hus

Luleå Forenom satsar i Luleå med fyra våningsplan i Västra Stranden där man ska hyra ut möblerade lägenheter till företag, så kallat longstay boende.

I Diös nybyggda hus i korsningen Sandviksgatan-Residensgatan, ska Forenom på fyra våningar med totalt 2.600 kvadratmeter erbjuda företag att hyra möblerade lägenheter.

– Vi vill kunna erbjuda företag i växande städer möjligheten att locka till sig kompetent personal genom att erbjuda hållbara boendelösningar. Luleå är ett viktigt nav i norra Sveriges omställningsresa och det känns därför självklart för oss att satsa här. Byggnationen av detta område är en viktig del av vår strategi och vår nya enhet beräknas stå klar under hösten 2025, säger Lars Dissing, vd för Forenom Sverige.

Forenom erbjuder företagskunder boende. Bolaget erbjuder både möblerade lägenheter och rum i lägenhetshotell och vandrarhem i alla större städer i Skandinavien.

Forenom grundades i Finland för 25 år sedan och har nu verksamhet i Sverige, Norge, Danmark, Tyskland och Finland med 25 lokalkontor och över 450 medarbetare. Företaget öppnade kontor i Luleå i mars 2022.

- Vi samarbetar med Forenom i flera av våra städer och ser fram emot att välkomna dem till Västra Stranden under hösten 2025, säger Urban Olofsson, kommersiell förvaltare på Diös Luleå. 

Annons