CN Invest gör sin första investering i Noah

Luleå Noah - Lokal mat tar in kapital för att skala upp verksamheten. En av investerarna är Coop-ägda CN Invest som gör sin första investering sedan bolaget startade i vintras.

Coop Norrbotten startade CN Invest för att bidra till en ökad självförsörjningsgrad av livsmedel i Norrbotten. CN Invest går nu in som delägare i Noah, tillsammans med ägarna Partnerinvest Norr och entreprenören Annika Högström.

– Vi ser investeringen i Noah inte bara som en investering i ett enskilt bolag utan en investering i möjligheterna för många små livsmedelsproducenter att nå ut i hyllan i dagligvaruhandeln. En perfekt första investering helt enkelt, säger Mats Rönnqvist, vd i CN Invest.  

Genom det nya kapitalet är planen att Noah ska växa med fler producenter och större exponering. Man vill skala upp verksamheten i Norrbotten och Västerbotten, och förbereda en nationell expansion.

– Vi är otroligt glada och stolta över att både befintliga och nya investerare ser potentialen i bolaget. Vi har skapat ett koncept som vi ser är attraktivt för alla parter i livsmedelskedjan och är nu redo att ta nästa steg i utvecklingen, säger Malin Winsa, vd på Noah – Lokal Mat.

Noah – Lokal Mat är en grossist och återförsäljare av småskaligt producerad mat från ett 40-tal producenter i regionen. Maten säljs, sedan drygt ett år tillbaka, på ett antal Coop- och Ica-butiker, och via en webshop.