Brightnest blir Luleås byrå

Luleå Brightnest vann upphandlingen om kommunikationsbyrå för Luleå kommun.

Upphandlingen gäller kommunikationstjänster för Luleå kommun och de kommunala bolagen Nordiskt Flygteknikcentrum AB och Luleå Kommunföretag AB.

- Vi står inför två olika former av omställning; miljö och klimat och förändrad demografi med en åldrande befolkning. Här blir vår kommunikation en väldigt viktig nyckel. Dialogen med invånarna om vad som händer och vart vi är på väg, är central för att vi ska röra oss framåt tillsammans, säger Elisabeth Ennefors, kommunikationschef på Luleå kommun.

Kontraktet är värt mellan 40 och 60 miljoner kronor. Avtalet träder i kraft i september och gäller för fyra år. 

- Vi är glada och stolta över att ha tagit hem upphandlingen för kommunikationstjänster. Med en lång och bred erfarenhet av att arbeta med offentlig sektor, ser vi nu fram emot att tillsammans med Luleå kommun, ta deras kommunikation vidare och framåt. Att tillsammans utveckla ett tryggt och hållbart Luleå och få vara med och stärka en unik omställning känns stort, säger Linda Reinholdsson, vd för Brightnest Communication AB.

I Luleå kommuns upphandling ingår fyra avtal. Två inom kommunikation som vanns av Brightnest och Yours, ett inom PR/PA som gick till Rud Pedersen Public Affairs och ett som mediabyrå: Nowa kommunikation.