Polarbröd söker framtidsrecept

Älvsbyn Polarbröd har efterlyst förslag från allmänheten på hållbara lösningar för hur vi hanterar mat. Det har kommit in förslag från Sverige, Finland, Portugal, Spanien, Italien, Tyskland, Storbritannien och USA.

Kampanjen "En mer hållbar måltid" startade i november.

– Det är väldigt kul att vårt nya initiativ väckt engagemang både innanför och utanför Sveriges gränser. Vi är övertygande om att de bästa lösningarna uppkommer genom samarbete och med initiativet vill vi inspirera fler att kroka arm med oss, säger Karin Bodin, koncern-vd för Polarbröd.

Man tar emot förslag fram till 31 januari. Därefter ska Polarbröd, tillsammans med det globala innovationsnätverket MTF Labs, välja ut de idéer som har störst potential att bidra till ett mer hållbart matsystem. Därefter ska idéerna vidareutvecklas till prototyper, som presenteras och görs tillgängliga för vem som helst som vill ta dem vidare tillsammans med personerna bakom idén och prototypen.

– Maten vi äter påverkar planeten och de val vi gör i vardagen kan göra stor skillnad. Med årets hållbarhetsutmaning hoppas vi finna lösningar på hur vi kan inspirera fler till att äta mer hållbart. De idéer vi har fått in hittills täcker allt från vilka råvaror framtidens tallriksmodell bör bestå av, produktion och distribution till hur vi hanterar matavfall och strategier för att inspirera fler till en mer hållbar konsumtion, säger Karin Bodin.

Aktiviteten är en del i Polarbröds satsning Framtidsreceptet.