Compodium förvärvar videotjänst i Norge

Luleå Luleåföretaget Compodium förvärvar det norska bolaget Confrere, som är en ledande leverantör av videolösningar för läkare och hälsovård i Norge.

Confrere har de senaste 18 månaderna ägts av Carasent Norge AS, som nu vill fokusera på sin kärnverksamhet, ett journalsystem och andra lösningar för hälsosektorn.

- För oss var det väldigt viktigt att våra kunder tas över av en långsiktig och seriös aktör med välfungerande lösningar. Vi är därför glada över denna överenskommelse med Compodium där vi känner oss trygga att våra kunder får just det, säger Daniel Öhman vd för Carasent ASA.

För Compodium innebär förvärvet att man expanderar inom Norden och kan erbjuda Confreres videotjänst som ett komplement till Compodiums tjänster på den svenska marknaden.

- Vi på Compodium är ödmjuka över det förtroende som anförtrotts oss och välkomnar Confreres kunder till vår befintliga grupp av nöjda kunder. Vi kommer att säkerställa en smidig övergång och se till att Confrere fortsätter att vara den världsklassiga videolösning den har varit sedan 2018, säger Jón Grétar Guðjónsson, vd på Compodium.

Compodium International AB levererar säkra videokonferenser inom sjukvården, försvaret, stora företag och organisationer. Compodium har en  säker produktionsplattform, och ramavtal med alla Sveriges regioner och driftsansvaret för videoinfrastrukturen på Sjunet, ett kvalitetssäkrat kommunikationsnät för vård och omsorg. Compodium är noterat på Stockholmsbörsen.

Annons